Friday, April 2, 2010

Hati kecilku.

Hati..saba ye.kau masih mencari-cari kan?kau cuma tak tau kat mana nak cari jawapan.kau saba je..tapi sampai bila???

Tuesday, February 9, 2010

21 years old


SAYA MASIH MUDA KAN ?

Tuesday, January 12, 2010

Azimat Ibunda


langit kirmizi menghantar dirimu menuju jln pulang
hari-hari indah bersamamu bertabur di tanah kenangan
wajah berona simpati kau tatapi buatkali t'akhir
sedih & sayu dari kamar atma mengundang air mata

hanya rindu & doa buatmu
semoga kau tenang dan bahagia
agar syurga menjadi milikmu
bukan hanya di telapak kakimu

menumpang di segenap ruang yg ada di lubuk p'kasihan
begitu indah setiap detik di dlm rahimmu
sehingga teramat asyik setiap saat di pangkuanmu
keperitan itu kau rasa indah demi anakmu

setitis air mata ibu yang gugur kerana kesedihan
segaris luka di hati ibu kerna kederhakaan
tertutup pintu syurga jika tiada keampunannya
azimat ini ku tanam di lubuk hati yg dalam

di tirai malam aku bersandarkan pada dinding kepiluan
bersenandungkan merdu suara alam terlena di rajutan rindu
tiada yg terindahdiduni dapat mengganti hilangmu
pilahan yg terbaik takkan dapat mengisi relung hatimu


FAR EAST

p/s : mama,maafkan anakmu.

Saturday, January 9, 2010

yes..aku bahagie.

adik n abg



baby ido.



abg br lepas mnd,cejuk!




thx to abg n adik. baby jgk.

Saturday, October 31, 2009

bye2 october..

tajuk post aku bersesuaian dgn date arini.. saje nk wat post sbb mati kebosanan kat umah plus aku mmg x wat post lg utk bulan ni. siyes, bosan ni.. aku kat uma since smlm n x wat pape pon melaenkan on9 n tgk tv ( nur kasih : aku benci sarah ! ) tgk sume org bz study kot.. aku da lepas 3 paper; kenegaraan m'sia, dendrology n computer method in forestry.. dendrology 2 kire killer la, risau jgk sbb pnh failed tyme test 2 ( sbb strict marking ) skg ni mase utk berdoa+bertawakal jela. computer method 2 pon aku berserah je.. da cube yg tbaek rasenye. harap2 carry mark dpt membantu..

ade lg 2 paper on 5th ngn 11th nov, oral interaction skills ngn forest survey..wish me luck. ari rabu baru nk balik upm nk standby utk paper oral interaction skills tuh n rasenye nk balik umah lepas exam.. mama kat rumah setia menunggu kepulanganku.. kawan2, wat exam yg terbaek.. mirul pesan kat blog die banyakkan solat hajat, bace quran n berzikir utk ketenangan.. ok sume? selamat berjuang!!

Monday, September 28, 2009

Riang Ria Hari Raye



Here r some pic2 raye utk di publish.. untuk tontonan umum..




d gurlz + dua sepupu yg ngantok ni.


kat uma una mady.




pose dr gadis2 zon sg buloh.wee.






kwn2 skola rendah aku.




iklan jap, aku dan die di pg raye.




Sunday, September 27, 2009

Dryobalanops Aromatica


salam..korang2, aku tgh study utk 2nd test sok 4 subjek dendrology start at 9am till 1oam. format test esei eh. nk story psl pokok jap leh? pokok ni under family dipterocarpaceae, name species spt di atas.. local name die known as kapur.. ape yg menariknye on top pokok ni which is die punye canopy x bersentuh due tu sejenis chemical yg dikeluarkan oleh pokok ni.. plus pokok ni akan dominant kat satu2 tempat dlm utan ni coz d same chemical yg menyebabkan dorang je idup bsame kat situ.. menarik kn? cube tgk gmbar kat bwh nie, mane tau ade org yg pnh tgk kn.. ha kat FRIM pon ade pokok nie..

um chantek kn? ni la antara keunikan ciptaan-Nya. Subhanallah..

wish me luck tuk test sok.. Jap2, dear my sister cik INTAN LIYANA BT HADINOR tahniah coz da bjaye menghabiskan RM188 k! ( duet aku byr utang nih )

hmm..abes die kerah mama n aku g popular kat Ikano smate2 utk bde nie..haish